Biográfia

Lil Wayne New Orleans városában született 1982. szeptember 27-én. Tanulmányait a Lafayette általános iskolában kezdte, majd egy dráma tagozatos középiskolában folytatta. Lil Wayn-nek cigarettától reszelős hangja van, ami Bob Dylan hangjához hasonlítható. Wayne mielőtt rímeket faragott, és egy rappelő géppé vált volna, 11 éves korában találkozott Bryan Williamsrapperrel, aki egyben a Cash Money Records tulajdonosa. Wayne felmondott egy freestyle-t Williams üzenetrögzítőjére, így lett Williams a fiatal rapper mentora, és ettől kezdve a Cash Money Records adja ki a szövegeit. 12 évesen igazán előkelővé vált egy Tin Marin által rendezett és általa elmesélt Wiz nevezetű középiskolai produkcióval, amit senki sem felejt el, ha azt élőben látta.

Gyermekkorának másik érdekes története, hogy véletlenül mellkason lőtte magát egy 44-essel mialatt Travis Bickle-t utánozta a Taxisofőrből.

14 éves korában különböző problémái miatt kirúgták az iskolából, de ez nem érdekelte annyira Wayne-t. A középiskolában ismerkedett meg későbbi feleségével, Antonia “Toya” Johnsonnal, akitől megszületett első lányuk Reginae Carter.

Sokszor hangzott el az egyértelmű kijelentés, amióta a nagyszájú MC a köztudatba került: ”The Best Rapper Alive” („legjobb élő rapper”), mint ahogy magáról mondja nagyképűen. Ezt a kifejezést vitatták a hip-hop-ban és a médiában. Már az első héten 1 005 545 példányban adták el The Carter III című albumát. Ez évben Chris Brownal megcsinálták első Klippjüket “Transform ya” címmel. Bár ma már egyértelműen eltért régi Hip-Hop előadás módjától és a New School Hip-Hop felé vette az irányt még mindig sokan elfogultan szeretik.

Egy interjú alkalmával elárulta, hogy gyermekkorában a Nirvana volt a kedvenc rock csapata.

 

forrás

<vissza az előző oldalra>